Această
infuzie are gust de băutură de cafea.
Fructele
de cassia au fost folosite de mult timp
în medicina tradițională orientală ca un puternic agent de detoxifiere. Această
plantă este apreciată pentru efectul său general de întărire, curățarea de
înaltă calitate a organismului, efectele benefice asupra ficatului și a tractului
digestiv.
Ceaiul
de cassia acționează ca un remediu ușor care normalizează
funcționarea ficatului și a intestinelor. Ajută organismul să elimine mai bine
toxinele.
Are un gust plăcut, blând și multe proprietăți utile:
- Acțiune
ușoară laxativă și diuretică;
- Îmbunătățește digestia;
- Reglează
greutatea;
- Elimină
toxinele din organism;
- Normalizează
funcția intestinală;
- Curăță
ficatul;
- Stabilizează
activitatea sistemului cardiovascular și normalizează tensiunea arterială;
- Reduce
nivelul colesterolului din sânge;
- Îmbunătățește
vederea;
- Îmbunătățește
starea pielii, părului și articulațiilor;
- Stabilizează
starea fizică și emoțională generală;
- Stimulează
imunitatea.
- Ceaiul
de scassia face parte din Programul de detoxifiere al organismului.
Ceaiul
de boabe de cafea chinezesc trebuie aplicat doar pentru un curs scurt – 14
zile. Utilizarea prelungită poate avea efectul opus.
100% fructe de Cassia tora.
Peste 1/2
linguriță de cassia (2 g) se toarnă o cană (200 ml) de apă
clocotită și se lasă timp de 15 minute. Se recomandă de 2 ori pe zi la mese, dimineața și seara pentru o perioadă de 2 săptămâni.
Contraindicații:
Tendința de a slăbi scaunele, intoleranță individuală la cassia, sarcină,
alăptare.